Productinformatie

1-2-3

 

 

Face-Vase urn, vaas of lichtplaats

 • FACE-VASE URN:
  Bij de Face-Vase urn is het belangrijk om te beseffen dat mogelijk niet de gehele hoeveelheid as van een volwassen persoon erin past. Eventueel kan de breedte van het product aangepast worden zodat meer ruimte ontstaat, maar dit heeft uiteraard effect op het totale ontwerp.
  In de houten Face-Vase urn zit een verticale binnenruimte, waardoor de ruimte meer beperkt is dan de andere Face-Vase urnen.
  Het is raadzaam om de as in een aparte aszak in de urn te plaatsen. Deze wordt door ons meegeleverd.
  De Face-Vase urn heeft een deksel aan de bovenzijde. Als u de urn buiten wilt plaatsen, dient u dat aan te geven op het bestelformulier. Dan wordt in de constructie rekening gehouden met de waterafdichting.
 • FACE-VASE VAAS:
  Een Face-Vase vaas is waterdicht en kan indien gewenst als bloemenvaas worden gebruikt. U kunt er eventueel ook voor kiezen om een aparte vaas in de binnenruimte te plaatsen.
  In de houten Face-Vase vaas zit een verticale binnenruimte. Hierin past een uitneembare kunststof vaas. Deze wordt meegeleverd.
 • FACE-VASE LICHTPLAATS:
  Een Face-Vase lichtplaats is van boven gesloten, zodat er een plateau ontstaat waarop u een kaarsje, een foto en dierbare spulletjes kunt plaatsen. Desgewenst kan het plateau helemaal vlak, of met een opstaand randje gemaakt worden. De onderkant blijft open.

Materialen

Momenteel worden de Face-Vase Herinneringsobjecten in drie materialen aangeboden; keramiek, hout en brons.
Wij zijn volop in ontwikkeling en zullen in de toekomst meerdere materialen en productiemethoden gaan aanbieden. Met name het 3D printen heeft onze aandacht.

 • KERAMIEK:
  De Face-Vase herinneringsobjecten van keramiek worden opgebouwd van witte klei en twee maal op hoge temperatuur gebakken. De objecten worden geglazuurd. De glazuren zijn er in verschillende kleuren en textuur (glanzend of mat). Glazuren is een ingewikkeld thermisch en chemisch proces waarbij het keramiek zijn uiteindelijke kleur en textuur krijgt. Dit proces kan onvoorspelbaar verlopen. Er kan geen garantie worden gegeven op ‘juistheid’ van kleur en textuur. Daarom worden in het bestelformulier de kleuren bij benadering aangegeven.
  De binnen- en buitenzijde van de herinneringsobjecten kunnen in verschillende kleuren en texturen uitgevoerd worden.
 • HOUT:
  De Face-Vase herinneringsobjecten van hout worden op de draaibank gedraaid. Standaard worden ze van binnen en buiten afgewerkt met een blanke, synthetische lak, waarbij de houtstructuur goed zichtbaar blijft. Uitvoering in kleurbeits is ook mogelijk. Een object van hout is minder geschikt om buiten te plaatsen.
  Bij de houten objecten wordt van binnen een rechte cilindervormige holte gemaakt. Bij de Vaas wordt in deze holte een uitneembare, kunststof vaas geplaatst. Bij de urn kan in deze holte de aszak geplaatst worden.
 • BRONS:
  De Face-Vase Herinneringsobjecten van brons zijn bij uitstek geschikt om buiten te plaatsen.
  De natuurlijke kleur van brons is geelachtig. Door oxidatie wordt het brons snel donkerder. Dit proces kan worden tegengehouden door het aanbrengen van lak. Het brons behoudt dan zijn oorspronkelijke geelachtige kleur.
  Het brons kan ook gepatineerd worden. Door het aanbrengen van chemicaliën in combinatie met verhitting, ontstaat een zogenaamd patina, ofwel kleuring. Het proces van patineren is moeilijk te controleren en kan onvoorspelbaar verlopen. De kleur kan alleen bij benadering bepaald worden. De keuze in de patina’s is beperkt, het varieert van kopergroen, tot donkerbruin of –geel, tot zwart. De verschillende patina’s zijn te zien via deze link ……..

 Afmetingen:

Een Face-Vase herinneringsobject heeft naar onze mening de sterkste uitdrukkingskracht indien het profiel op ware grootte is vorm gegeven. De standaardhoogte van een volwassen gezicht is tussen 25 en 30 cm.
De breedte van een herinneringsobject is mede afhankelijk van het verloop van de gezichtslijnen in het profiel. Een kleine correctie kan worden toegepast door de stand van de profiellijn iets meer rechtop danwel achterover te zetten. Als voor een urn extra inhoud is gewenst, kan het object extra breed worden gemaakt.